fbpx

Taxatierapport

Er zijn verschillende redenen waarom je klassieker een taxatie nodig heeft. Eén van de meest voorkomende redenen is dat je een taxatierapport nodig hebt om een WA-Beperkt- Casco of WA-Casco (All Risk) af te sluiten.

Tijdens de geldigheidsduur van het taxatierapport keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt op basis van artikel 7:960 BW. De strekking van dit artikel is, dat als je het voertuig hebt laten taxeren, je er zeker van kunt zijn dat de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. Een andere reden om je voertuig te laten taxeren kan zijn i.v.m. de aan- of verkoop. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met de marktwaarde en in welke staat het voertuig is.

Ook als je het voertuig alleen WA wilt verzekeren is een taxatie zinvol. Als je buiten je schuld schade oploopt, kun je met een taxatierapport beter aantonen wat de waarde van het voertuig is en zal de kans klein zijn dat daar een vervelende discussie over ontstaat met de tegenpartij.

Hoe lang is een taxatie geldig?

Gebruik je de klassieker dagelijks dan is de taxatie twee jaar geldig. Bij hobbymatig gebruik is dat drie jaar.